2010. július 31., szombat

18. nap

Udv mindenkinek!
Itt vagyunk eppen Ponferradaban egy netkavezoban. Kave nelkul.
Ma radikalisan valtozott a taj: csupa hegy, es tiszta zold minden, allatokat is lattunk: Attila 2 nyuszko pajtast, meg egy bazi nagy gyikot, en is lattam a gyikot, meg egy meretes pokot is.
Ma kaptuk a hirt, h a megyarok akikkel egyutt utaztunk Barcelonaba indulnak is vissza bokaszalag gyulladas miatt. Nagyon sajnaljuk oket, jo lett volna talalkozni veluk.
Finisterraig szeretnenk menni, eddig 4 embertol 4 felet hallottunk, volt aki 60 kmt mondott, volt aki 111et volt aki 87et meg volt aki 70et. Most beirtam googlemapsbe es a rovidebb az 84,7km, ez kozuton, de nem hinnem h ott kene mennunk, bar azert mostanaban eleg sok olyan szakasz van ahol az ut mellett megyunk.
Erdekes, mert azt mondjak, hogy a Camino maga megfeleltetheto egy emberi eletnek. Az elejen zold minden, es igen csak hegy volgyes a taj, ami megfelel a kamaszkor hangulatingasanak. Ha az egesz utat 80 evnek feleltetjuk meg, akkor ugy 40-60 ig kb. eleg gyilkos az ut, es nehez is, bar egyaltalan nem jellemzik emelkedok es lejtok, viszont meleg van, ezert nehez ez a resz. Talan ekkor repulnek ki a felnevelt gyerekek, vagy lassan mar a nyugdijas kor fele haladva lehetnek ilyen erzesek, de ez csak tipp. Igy van?(Kerdezem a tapasztaltaktol)
Mostmar igencsak az oregkorban jarunk, mar csak 200 van hatra kb+finisterra.
Mara ennyit, koszonjuk a kommenteket!

2 megjegyzés:

  1. Minden nap megnezzuk a blogodat, remeltuk, hogy ma jelentkezel!
    A turanak es az ember eletenek is van ive. Jo, hogy ezen gondolkodsz, szerintem erezni fogod, sot itthon visszagondolva meg egyertelmubb lesz a parhuzam.
    A neten talalhato terkep szerint van meg het szakasz (31-re osztotta a teljes tavolsagot), 23,3 km Villafrancaig, 27,8 km O Cebreioig, 38,5 km Sarriaig, 21,5 km Portomarinig, 23,9 km Palas de Reiig, 28,6 km Arzuaig es 38,4 km Compostelaig. Ez nekem 202 km-re jott ki, onnan egy ugras nektek a Vilagvege.
    Az oregkor tapasztalatokban a leggazdagabb, de talan a legnehezebb is, hiszen mar benne van a labatokban 600 km. Vigyazzatok magatokra es egymasra, hogy szepen erkezzetek a celba. Az oregkor utan a legszebb a hazateres!
    Csalad

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sokat jelentenek a beszamolok a csaladoknak, csak folytassatok tovabb!

    VálaszTörlés